aanmelden
Starten met het versneld deeltijdtraject is twee keer per jaar per jaar mogelijk, in september en februari. Dit zal besproken worden tijdens het intakegesprek met de studieadviseur van de opleiding.
inschrijving versneld deeltijdtraject
Inschrijven voor het 'versneld deeltijdtraject' doe je via Studielink (kies hier de optie deeltijdopleiding, locatie Fontys Sittard).
Wil je je aanmelden voor het zij-instroom traject? Kijk dan hier.
intakegesprek
Na inschrijving in Studielink ontvang je automatisch van ons een uitnodiging voor een verplicht intakegesprek met onze studieadviseur. Een kopie van je diploma (HBO/WO) en cijferlijst dien je mee te nemen naar dit gesprek. Aansluitend aan het intakegesprek kun je een gesprek aanvragen met het Studenten Informatiepunt (STIP), voor vragen over collegegeld, beurzen etc.
vrijstellingen (indien van toepassing)
Tijdens het intakegesprek komen ook mogelijke vrijstellingen aan bod. Om in aanmerking te komen voor een vrijstelling, dien je middels een portfolio te bewijzen dat je de kennisbasis beheerst voor deze vrijstelling. De kennisbasis die een pabo student aan het einde van zijn opleiding dient te hebben vind je bij 10voordeleraar.nl Je gemaakte portfolio stuur je uiterlijk binnen vijf werkdagen naar de studieadviseur. Een vakdocent beoordeelt je portfolio en plant indien nodig nog een aanvullend gesprek of observatie met je in. De vakdocent brengt na beoordeling van je portfolio een advies uit aan de examencommissie, die vervolgens een definitief besluit neemt over je vrijstellingen. De examencommissie stelt zowel jou als onze studentenadministratie op de hoogte over het genomen besluit.
Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
Bij de start aan de opleiding vragen wij je om een VOG in te leveren. Klik hier voor het aanvraagformulier dat je nodig hebt om de VOG aan te vragen bij de gemeente waar je woonachtig bent. Net zoals bij de voltijd opleiding, zijn de kosten van de VOG voor eigen rekening.
collegegeld
De kosten voor het 'versneld deeltijdtraject' zijn voor de student zelf. Voor studiejaar 2020-2021 bedraagt het wettelijk collegegeld € 1.972,-. (tenzij je al een bachelor onderwijs of zorg hebt behaald).
Klik hier om naar de collegegeldmeter te gaan. Vragen over collegegeld kunnen gesteld worden aan het Studenten Informatie Punt (STIP) via stip-sittard@fontys.nl of via 088-50 79 599.
examencommissie
De examencommissie is het orgaan dat op objectieve en deskundige wijze vaststelt of een student voldoet aan de voorwaarden die de onderwijs- en examenregeling (OER) stelt ten aanzien van kennis, inzicht en vaardigheden die nodig zijn voor het verkrijgen van een graad. Dit staat in de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, de WHW (artikel 7.12).
Iedere student kan zich wenden tot de examencommissie in verband met zaken die het onderwijs, de toetsing, het studieadvies en de studievoortgang betreffen. De examencommissie buigt zich in ieder geval over verzoeken om vrijstelling, verzoeken om speciale voorzieningen, verzoeken om extra (individuele) tentamenmogelijkheden en over verzoeken om herziening van beslissingen van examinatoren of van de examencommissie zelf.