Aanmelden onderzoeksmiddag 2023
Beste student, leerkracht, lerarenopleider, directeur en bestuurder
Het is bijna zover. De onderzoeksmiddag van de Nieuwste pabo op 17 mei staat in de steigers. Schrijf nu in voor deze bijzondere middag, waarop de 4e jaarsstudenten tal van interessante thema’s bespreken via een posterpresentatie of een interactieve presentatie. Er zijn twee rondes met onderzoeken waarvoor je je kunt inschrijven. Doe het nu door te klikken op onderstaande button.
De onderzoeken zijn uitgevoerd op Limburgse scholen en tonen de belangrijkste en actuele thema’s in het veld: het ontwikkelen van executieve functies, zelfstandigheid en taakinitiatie, muziek en wegend leren bij taal en rekenen, leesplezier bij Jonge en oude Kind, kindgesprekken, het werken met portfolio's, gedragsbeïnvloeding via SWPBS of het 5G-model, gamification bij rekenen, en het gebruik van mindfulness. Klik hier voor meer informatie over de presentaties.
Er worden twee prijzen beschikbaar gesteld; een voor de beste posterpresentatie en een voor de beste interactieve presentatie.
Het programma:
14:30 – 15:00 uur Inloop
15:00 – 15:45 uur Opening door keynote spreker Professor Trudie Schils
16:00 – 16:45 uur Ronde A: Poster/Presentaties door Pabo 4 studenten
17:00 – 18:00 uur Ronde B: Poster/Presentaties door Pabo 4 studenten
18:00 – 18:30 uur Uitreiking Poster/Presentatieprijzen en afsluitende borrel
De Onderzoeksmiddag van de Nieuwste Pabo start met een bijzondere keynote van Professor Trudie Schils: ‘Kansen voor elke leerling in Limburg – Hoe kan ik mijn onderwijs in mijn klas en op onze school verbeteren? Wat vertellen onderzoek en Limburgse data en wat werkt in de praktijk in de klas?’ Een verdieping op basis van evidence-informed werken; het is belangrijk dat onderwijsverbetering niet alleen gebaseerd is op kennis uit (praktijk)onderzoeken, maar ook op kennis over de praktijk. Want wat op de ene school werkt, werkt niet per definitie even effectief op een andere school. Hoe kunnen we onderzoek en data gebruiken om mogelijke oorzaken van ongelijke kansen in het onderwijs te bepalen? Hoe komen we vervolgens tot aanpakken die in de klas gebruikt kunnen worden? En vooral waarom hebben we elkaar daar voor nodig? Trudie Schils is Professor of Economics of Education aan de Universiteit van Maastricht. Ze is programmaleider van de Educatieve Agenda Limburg en lid van de Onderwijsraad.
U begrijpt dat de middag voor iedereen in het teken staat van het ontdekken van nieuwe mogelijkheden. De middag wordt afgesloten met een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje, terwijl tevens de uitreiking van een prijs voor beste Posterpresentatie en een voor de beste interactieve presentatie plaatsvindt. De Onderzoeksmiddag is vrij toegankelijk.
Met vriendelijke groet,
de organisatie Onderzoeksmiddag Veldwerk
Paul, Marcel, Yvonne, Demi en Bongani