21+ toelating
Wil je starten aan de Nieuwste Pabo, maar heb je geen havo-, vwo- of mbo niveau 4-diploma? En ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je je aanmelden voor een toelatingsonderzoek, ook wel 21+ toets genoemd. De uikomsten van deze toets tonen aan of je een hbo-werk- en denkniveau hebt.
Wat houdt het toelatingsonderzoek 21+ in?
Tijdens een testdag maak je verschillende schriftelijke testen. De testdag bestaat uit 3 onderdelen: een capaciteitenonderzoek, een persoonlijkheidsonderzoek en een interessevragenlijst. De testdag start altijd om 09:30 uur en duurt tot ongeveer 14:30 uur.
De Differentiële Aanleg Test bestaat uit verschillende testonderdelen die jouw intellectuele capaciteiten meten. De DAT toetst op de volgende onderdelen:
- Figurenreeksen
- Rekenvaardigheid
- Analogieën
- Ruimtelijk inzicht
- Taalkundig inzicht
De 21+ toetsen worden afgenomen door Profiel ASL Sittard. Op basis van de verzamelde gegevens wordt er een rapport opgesteld met informatie betreffende je toelaatbaarheid. Je kunt je voor dit onderzoek niet voorbereiden. Om een idee te krijgen van de vorm van de toets kijk je op www.123test.nl. De kosten voor het deelnemen aan de testdag bedragen € 250,-.
Als de testresultaten bij de Nieuwste Pabo binnen gekomen zijn, worden deze bekeken door de studieadviseur. Alle onderdelen van de capaciteitentest moeten minimaal op gemiddeld hbo-niveau worden afgesloten. De studieadviseur gaat met jou in gesprekover zowel de persoonlijkheidstest als het capaciteitenonderzoek en neemt het advies van ProfielASL mee in de overwegingen. Op basis hiervan wordt besloten of je al dan niet kunt starten aan de opleiding.
Voorwaarden voor deelname toelatingsonderzoek
- Je bent 21 jaar of ouder op of vóór 1 oktober.
- Je hebt voorgaande twee jaren niet deelgenomen aan het toelatingsonderzoek 21+ bij Fontys of Zuyd.
- Je bent verplicht om een geldig identiteitsbewijs te overleggen bij aanvang van het afleggen van het toelatingsonderzoek 21+.
Aanmelden
Het aanmeldformulier vul je hier in.